In kadastrale atlas van de eerste helft van de 19de eeuw "de weg van Zeveren naar Lotenhulle". Bochtige straat, zogenaamd naar de heerlijkheid Vaarzele op grondgebied Lotenhulle, met op de grens van beide gemeenten en Vinkt het zogenaamd Vaarzelebrugje opgetrokken uit baksteen over de Poekebeek. Vanouds waren hier verschillende lenen gevestigd onder meer het "leen te Poellare", een voorheen omgracht goed en "huys van plaisance" op de grens met Nevele, thans een verbouwde hoeve, het vroegere "leen te Landuyt" (thans nummer 9) en een omgrachte hoeve op de grens met Lotenhulle.
Voorheen op hoek met Kruiswege, thans Heerdweg, zogenaamd "Kruiswegemolen" of "Carons molen", een stenen korenwindmolen, gebouwd in 1874, omgewaaid in 1932 en vervangen door mechanische maalderij, tot 1956.
Rijksarchief Gent, Fonds Baronie Nevele, nummer 2226.
BAUWENS A., De verdwenen molens van Meigem, in Het Land van Nevele, XII, 1, 1981, p. 402-405.
Bron: BOGAERT C. & LANCLUS K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n3, Brussel - Turnhout. Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)