Florastraat

Beschrijving

Oorspronkelijk verbindingsstraat tussen Baron de Gieylaan en Langevelddreef en noordelijke begrenzing van de spoorweg Gent-Kortrijk. Aangelegd op initiatief van lokale tuinbouwers in de tweede helft van de 19de eeuw. Bebouwd met enkele van de oudste villa's van De Pinte en tuinbouwbedrijven, onder meer nummer 47, C. Moerman van 1905 en nummer 57, A. Goossens van 1909. Nieuwe rijkswachtgebouwen tegenover het station.

Bron: BOGAERT C. & LANCLUS K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen