Scheldeveldestraat

Beschrijving

Oorspronkelijk noordelijke en zuidelijke dreef van de "Zeven Dreven" van het domein Scheldevelde heraangelegd als ontginningsgebied in de jaren 1770 door de Gentse Sint-Pietersabdij.

Bij het vernieuwen van het "Kasteel Scheldevelde" in 1846, dreef tegenover de ingang halfcirkelvormig omgelegd. Noordelijk deel heden voornamelijk opgeslorpt in verkavelingen, zuidelijk deel nog vrij landelijk. De vroegere hoevegebouwen van nummer 2 en 56 op nog omhaagd en begraasd erf, werden recent gerenoveerd.

Bron: BOGAERT C. & LANCLUS K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen