Casinoplein

Beschrijving

Trapeziumvormig plein ten westen van het Casino, waarop de Hoogstraat, de Casinostraat, de Kerkstraat en de Vissersstraat uitkomen. Het plein ligt in het verlengde van de Vissersstraat en eigenlijk is het een verbreed gedeelte van deze straat. In 1882 voorziet men bij de planning van het casino de verbreding van de straten die erop zullen uitkomen, onder meer "verbreeding van het deel der Visscherstraat dat begrepen is tussen de Kerkstraat en den lusthof". In 1934 wordt beslist om het plein om te dopen tot "Casinoplaats". De bebouwing bestaat uit hoge aansluitende gebouwen, waarvan de oudste van het einde van de 19de eeuw, zie nummers 12 en 13.

• BILE E., De straatnamen van Blankenberge, oorsprong en betekenis, Blankenberge, 1988, p. 29-37.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise