Geografisch thema

Diksmuidestraat

ID: 6190   URI: https://id.erfgoed.net/themas/6190

Beschrijving

Rechte straat gelegen in het zogenaamde "Frontkwartier", tussen de Oudstrijdersstraat en de Kemmelbergstraat. Al de straten in deze wijk zijn getrokken in het interbellum in het kader van de initiatieven voor sociale woningbouw van de plaatselijke bouwmaatschappij "Het Lindenhof" en krijgen hun naam in 1930. Basisbebouwing bestaat uit aaneengesloten doorsnee-arbeidershuizen gebouwd in het interbellum, van twee travee├źn en twee bouwlagen, met een gecementeerde gevel, bijvoorbeeld nummer 17, gedateerd "1930". In een parkje met enkele bomen ten zuiden van de straat, bevindt zich een rood bakstenen kapelletje.

  • BILE E., De straatnamen van Blankenberge, oorsprong en betekenis, Blankenberge, 1988, p. 57-58.

Bron     : Hooft E. & Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. & Missiaen H. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Blankenberge, Deelgemeente Uitkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL2, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Hooft, Elise, Vanneste, Pol
Datum  : 2003


Relaties

  • Omvat
    Kapel

  • Is deel van
    Blankenberge

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Diksmuidestraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/6190 (Geraadpleegd op 15-01-2021)