Geografisch thema

Diksmuidestraat

ID
6190
URI
https://id.erfgoed.net/themas/6190

Beschrijving

Rechte straat gelegen in het zogenaamde "Frontkwartier", tussen de Oudstrijdersstraat en de Kemmelbergstraat. Al de straten in deze wijk zijn getrokken in het interbellum in het kader van de initiatieven voor sociale woningbouw van de plaatselijke bouwmaatschappij "Het Lindenhof" en krijgen hun naam in 1930. Basisbebouwing bestaat uit aaneengesloten doorsnee-arbeidershuizen gebouwd in het interbellum, van twee traveeën en twee bouwlagen, met een gecementeerde gevel, bijvoorbeeld nummer 17, gedateerd "1930". In een parkje met enkele bomen ten zuiden van de straat, bevindt zich een rood bakstenen kapelletje.

  • BILE E., De straatnamen van Blankenberge, oorsprong en betekenis, Blankenberge, 1988, p. 57-58.

Bron     : HOOFT E. & VANNESTE P. met medewerking van DE LEEUW S. & MISSIAEN H. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Blankenberge, Deelgemeente Uitkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Vanneste, Pol; Hooft, Elise
Datum  :
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Kapel

  • Is deel van
    Blankenberge


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Diksmuidestraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/6190 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.