Warden Oomstraat

Beschrijving

Voorheen Oude Roeselarestraat, verbindt de Marktplaats met de Roeselarestraat, het noordelijk huizenblok vormde immers in oorsprong een morfologisch geheel met de Marktplaats, zodat de Roeselarestraat een bocht rond het huizenblok beschreef. Huidige benaming naar de Hoogleedse schrijver Edward Vermeulen met pseudoniem "Warden Oom" (1861-1934), zie woonhuis Marktplaats nummer 14 aan de hoek met Warden Oomstraat. Zonder nummer, voormalige koeienstal van veehandelaar, met woonhuis oorspronkelijk aan de Roeselarestraat nummer 2.

Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C. & VANNESTE P. met medewerking van TANSENS A. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kantons Hooglede - Izegem - Lichtervelde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol