Stationsplein

Beschrijving

Zogenaamd naar de aanwezigheid van het station, aan de lijn Mechelen - Sint-Niklaas, aangelegd in 1869-1871. Station (nummer 6) in kern opklimmend tot 1870 met toenmalig typisch uitzicht, namelijk de stationswoonst haaks op het stationsgebouw, doch in de loop van de 20ste eeuw grondig aangepast.

Nummer 2: "De Notelaer", eertijds herberg "De nieuwe wereld", recent grondig aangepast pand, van circa 1888, met bewaarde leeuwenkoppen als steigergatvulling.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Bornem, schetsen 1871/8, 1888/8.

Bron: DE SADELEER S., KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Puurs, Klein-Brabant, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n3, Brussel - Turnhout.