Stationsstraat

Beschrijving

Eertijds "Botermelkstraat". Verbinding tussen het centrum en het station. Ter plaatse van het huidige bejaardentehuis (nummer 29) bevond zich destijds "Het Keizershof", een brouwerij met herberg; in 1856 aangekocht om er het Onze-Lieve-Vrouwegasthuis op te richten in de periode 1860-1869. Het complex werd naderhand echter meermaals gemoderniseerd en verhoogd met een derde bouwlaag (zie oude foto's en bouwnaad); ten noorden ervan bouw (1995) van een nieuw Onze-Lieve-Vrouwetehuis, een rust- en verzorgingstehuis voor 130 bejaarden naar ontwerp van architectenbureau Dorpskern.

• ROCHTUS L., Bornem in oude prentkaarten, Zaltbommel, 1976, nummer 34.
  • S.N., Profiel van Klein-Brabant, p. 399.