Geografisch thema

Guido Gezellestraat

ID
6306
URI
https://id.erfgoed.net/themas/6306

Beschrijving

Van Prinsessenstraat naar Baronstraat. Nummer 32 aan de hoek met Kouterweg hoekhuis uit de jaren 1960 van twee bouwlagen in de trant van de bungalowbouw. Naast woonfunctie sterk door industrie beheerste straat. Nummer 26, N.V. Guy Rosiers, achterin gelegen borstelfabriek van twee bouwlagen onder pannen schilddak (nok loodrecht op de straat). Nummer 47 aan de hoek met Baronstraat voorheen schoenfabriek "Unica" van de Gebroeders De Paepe in werking tot 1965, depot en oorspronkelijk administratief gebouw opgericht naar ontwerp van E. Allewaert in 1946, heden herbestemd voor de firma "Coffez" met machinehandel in de confectie-industrie.

 • Stedelijk Archief Izegem, Emelgem Bouwvergunningen 1946.

Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C. & VANNESTE P. met medewerking van TANSENS A. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kantons Hooglede - Izegem - Lichtervelde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

 • Omvat
  Burgerhuis

 • Omvat
  Burgerhuis

 • Omvat
  Burgerhuis en schoenfabriek

 • Omvat
  Villa

 • Is deel van
  Emelgem


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Guido Gezellestraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/6306 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.