Kachtemsestraat (Kachtem)

Beschrijving

Verbindt Emelgem met Kachtem; aan het straateinde bakent haar gevelrij het Kachtemseplein af aan de zuidzijde. Gebogen tracé; verspringende rooilijn. Nabij de dorpskern rijbebouwing met voornamelijk breedhuizen van twee bouwlagen onder pannen zadeldaken. Heterogeen straatbeeld door de tal van vernieuwde parementen van na de Tweede Wereldoorlog. Ook enkele behouden woningen uit eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw: nummer 176: herberg " 't Wit Paard" van het type afspanning, met typerende muizentandfries. Verschillende bakstenen lijstgevels getypeerd door aflijnende tandfriezen onder meer met uitgelengd dropmotief (nummers 133, 141). Interbellumwoonhuizen: nummer 156 met typerende gebruik van granito voor lateien en afgeronde hoeken van het portaal.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol