Molstraat

Beschrijving

Zogenaamd naar de wijk De mol. Landelijke weg getypeerd door losstaande bebouwing, voornamelijk kleine boerenarbeiderswoningen uit de tweede helft van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw, van één bouwlaag, onder meer nummers 26, 77, 79-81, 89; maar ook enkele burgerwoningen en hoeven onder meer nummer 133. Nummer 28, eenvoudige baksteenbouw uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, met verhoogde begane grond, getypeerd door het gebruik van gele sierbaksteen. Recente villabouw onder meer getypeerd door witgeschilderde baksteenbouw onder hoogopgaande zadeldaken.

Ter hoogte van de Kokelarestraat, Christus aan het kruis.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol