Kattestraat

Beschrijving

Waarschijnlijk zo genoemd naar een in de buurt gelegen versterkte omheining of palissade (="katte") waar vrouwen en kinderen tijdens gevechten in veiligheid gebracht werden.

Vanaf het vierde kwart van de 18de eeuw vermeld als "Kattestraet" en reeds gekenmerkt door een verspreide bebouwing die meer geconcentreerd wordt naar de woonkern (zie inleiding: de Meirendries) toe.

De straat valt met haar kronkelig tracé gedeeltelijk samen met de noordgrens van de gemeente. Zij kruist de aan de zuidzijde gelegen spoorweg Antwerpen-Boom-Dendermonde tweemaal om dan te eindigen op de Meir en de Wilgenweg.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle