Brandstraat (Sluis)

Beschrijving

Belangrijke verbindingsas tussen Sluis-centrum en Mol-Ginderbuiten. Ter hoogte van het kruispunt met de Boerestraat bevindt zich een plein waar in de 19de eeuw een grote schaapskooi stond. Thans resten er nog twee langgestrekte hoeven elk met een grote linde: nummer 225, het zogenaamde " 't Sluyshof", thans omgevormd tot taverne, is op een gevelsteentje 1916 gedateerd, hoewel op het kadaster reeds geregistreerd in 1912; gekarakteriseerd door de typische verwerking van gesinterde baksteen voor muurbanden en aflijnende tandfries.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen 1912/73.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n5, Brussel - Turnhout.