De-Billemontstraat

Beschrijving

Licht gebogen straat in het centrum van Geel, als verlengde van de Nieuwstraat verbindingsweg tussen de Sint-Amands- en Sint-Dimpnakerk. Gevarieerde lintbebouwing van twee bouwlagen uit de 19de- en de 20ste eeuw, lagere nummers 42 en 44. Achter nummers 90-92: rest van vroegere houtbouw "De Pauw": gecementeerde achterbouw van één bouwlaag onder pannen zadeldak (nok loodrecht op straat) met bewaarde hoekstijl en ankerbalkkop.

• Gegevens verstrekt door M. De Bont.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Steyaert, Rita