Rijn

Beschrijving

Tot aan de aanleg van de Ring, zeer drukke verkeersader als transitobaan richting Mol vertrekkend ter hoogte van de Sint-Dimpnakerk.

Heterogene bebouwing met burgerhuizen van één tot twee bouwlagen, in kern opklimmend tot de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw, voorts vrij kleinschalige bebouwing, regelmatig onderbroken door nieuwe bouw. Nummers 20-22, 28, 30 en 40 met bepleisterde en beschilderde lijstgevels en rechthoekige of getoogde muuropeningen. Nummers 17, 19, 21 en 168 tot 174: karakteristieke baksteenbouw uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met verwerking van contrasterende materialen; nummers 168-174 op het kadaster geregistreerd in 1915 en 1916.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Geel, schetsen 1915/29, 1916/19.

Auteurs: Steyaert, Rita