St.-Dimpnaplein

Beschrijving

Druk verkeersknooppunt aansluitend op de Gasthuisstraat en overgaand in de splitsing van de wegen richting Retie (Logen) en Mol (Rijn, Molseweg). Oostelijke stadskern van Geel met de Sint-Dimpnakerk met omliggend en ommuurd kerkhof ten zuidoosten (gesloten sinds 1996), het Gasthuis ten zuidwesten. (De-Billemontstraat/Gasthuisstraat nummer 1) en voorts lintbebouwing.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n5, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita