Turnhoutsebaan

Zie ook Achterbos.

Vertrekkend van aan het station, doorheen het gehucht Achterbos richting Donk en Turnhout. Drukke uitvalsweg gemarkeerd door heterogene 20ste-eeuwse bebouwing, onder meer de nummers 83-85 en 87 uit de jaren 1930 en 1940, aansluitend bij de nieuwe zakelijkheid. Parallel aan de spoorlijn bleef een voormalig, doch aangepast bareelwachtershuisje bewaard (nummer 1).

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde