Brugstraat

Beschrijving

Verbindingsweg tussen de Zwingelstraat en de Wevelgemstraat met gebogen tracé. Straatbeeld getypeerd door lage arbeidershuisjes en voormalige fabrieksgebouwen uit het begin van de 20ste eeuw.

Arbeidershuisjes in eenvoudige verankerde baksteenbouw van twee à drie traveeën en één à twee bouwlagen onder al dan niet geknikte zadeldaken, onder meer nummers 9-13 en 17-19.

Aan de hoek met de Zwingelstraat, drie bedrijfsbeuken in rode baksteen, verfraaid door het gebruik van witte sierbaksteen voor muurbanden en ontlastingsbogen. Aan de zijde van de Wevelgemstraat, verschillende vlasschuren.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie