Geografisch thema

Brugstraat

ID
6536
URI
https://id.erfgoed.net/themas/6536

Beschrijving

Verbindingsweg tussen de Zwingelstraat en de Wevelgemstraat met gebogen tracé. Straatbeeld getypeerd door lage arbeidershuisjes en voormalige fabrieksgebouwen uit het begin van de 20ste eeuw.
Arbeidershuisjes in eenvoudige verankerde baksteenbouw van twee à drie traveeën en één à twee bouwlagen onder al dan niet geknikte zadeldaken, o.m. nrs. 9-13 en 17-19.
Aan de hoek met de Zwingelstraat, drie bedrijfsbeuken in rode baksteen, verfraaid door het gebruik van witte sierbaksteen voor muurbanden en ontlastingsbogen. Aan de zijde van de Wevelgemstraat, verschillende vlasschuren.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Scheir O. 2004: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Menen, Deelgemeenten Menen, Lauwe en Rekkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL7, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Brugstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/6536 (Geraadpleegd op 25-06-2021)