Geografisch thema

Hospitaalstraat

ID
6564
URI
https://id.erfgoed.net/themas/6564

Beschrijving

Straat met recht tracé met knik naar het oosten ter hoogte van de Schoolstraat. Maakt een verbinding tussen de Larstraat en de Grote Molenstraat. Straat met woon-, school en religieuze functie. Woonfunctie in U-vormig straatje haaks op de straat ingeplant met voornamelijk arbeidershuizen uit het begin van de 20ste eeuw. Eenvoudige bakstenen gevels, opgetrokken volgens spiegelbeeldschema en veelal verfraaid met witte sierbaksteen.
Religieuze functie met het Sint-Gerardusgesticht, gelegen op de hoek met de Grote Molenstraat, kloostercomplex met eerste steenlegging op 29 december 1951.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Scheir O. 2004: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Menen, Deelgemeenten Menen, Lauwe en Rekkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL7, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

  • Omvat
    Gemeentelijke basisschool

  • Is deel van
    Lauwe


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hospitaalstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/6564 (Geraadpleegd op 20-06-2021)