Hospitaalstraat

Beschrijving

Straat met recht tracé met knik naar het oosten ter hoogte van de Schoolstraat. Maakt een verbinding tussen de Larstraat en de Grote Molenstraat. Straat met woon-, school en religieuze functie. Woonfunctie in U-vormig straatje haaks op de straat ingeplant met voornamelijk arbeidershuizen uit het begin van de 20ste eeuw. Eenvoudige bakstenen gevels, opgetrokken volgens spiegelbeeldschema en veelal verfraaid met witte sierbaksteen.
Religieuze functie met het Sint-Gerardusgesticht, gelegen op de hoek met de Grote Molenstraat, kloostercomplex met eerste steenlegging op 29 december 1951.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie