Koninklijke Prinsstraat

Beschrijving

Korte straat met recht tracé tussen Leopold- en Grondwetstraat. De basisbebouwing bestaat voornamelijk uit arbeidershuizen van rode baksteen, twee bouwlagen en twee traveeën onder pannen zadeldaken. In het tweede deel van de straat, verschillende diephuizen met top- en trapgevels, onder meer nummer 27-29, volgens bouwplan opgetrokken in 1925. Koninklijke Prinsstraat nr. 45-59. Eenheidsbebouwing bestaande uit zeven diephuizen en een hoekhuis. Trapgevels van rode baksteen, verlevendigd door het gebruik van gele sierbaksteen voor de muurbanden en de strekken in de ontlastingsboog. Nummers 53 en 55 heden bepleisterd. Nummer 59 verfraaid met geglazuurde tegels in de hoektravee.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie