Geografisch thema

Koninklijke Prinsstraat

ID: 6580   URI: https://id.erfgoed.net/themas/6580

Beschrijving

Korte straat met recht tracé tussen Leopold- en Grondwetstraat. De basisbebouwing bestaat voornamelijk uit arbeidershuizen van rode baksteen, twee bouwlagen en twee traveeën onder pannen zadeldaken. In het tweede deel van de straat, verschillende diephuizen met top- en trapgevels, o.m. nr. 27-29, volgens bouwplan opgetrokken in 1925. Koninklijke Prinsstraat nr. 45-59. Eenheidsbebouwing bestaande uit zeven diephuizen en een hoekhuis. Trapgevels van rode baksteen, verlevendigd door het gebruik van gele sierbaksteen voor de muurbanden en de strekken in de ontlastingsboog. Nrs. 53 en 55 heden bepleisterd. Nr. 59 verfraaid met geglazuurde tegels in de hoektravee.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Scheir O. 2004: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Menen, Deelgemeenten Menen, Lauwe en Rekkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL7, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

  • Omvat
    Interbellumwoning

  • Is deel van
    De Barakken

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Koninklijke Prinsstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/6580 (Geraadpleegd op 19-01-2021)