Ontvoogdingsstraat

Beschrijving

Van de Koningstraat naar de Ambachtenstraat; recht tracé. Rijbebouwing uit het begin van de 20ste eeuw. Overwegend arbeidershuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen -al dan niet geknikte- zadeldaken. Eenvoudige bakstenen lijstgevels al dan niet beschilderd of bepleisterd (nrs. 18, 44, 46 en 54). Ook verschillende gevels verfraaid door het gebruik van o.m (muizentand-) friezen: nrs. 29, 33, 37, 41-43, 47, 51.
Tussen nr. 71 en 73, elektriciteitscabine: bakstenen lijstgevel van één bouwlaag, geritmeerd door rondbogige muuropeningen met radvormige roedeverdeling. Centrale deur aangepast tot rechthoekige deuropening. Aflijnende fries.