Ostenstraat

Beschrijving

Straat met recht tracé, lopend van het Vander Merschplein tot de Wahisstraat. De basisbebouwing bestaat uit arbeidershuizen uit het begin van de 20ste eeuw, voornamelijk rode baksteenbouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder al dan niet geknikte zadeldaken. Daarnaast tal van gecementeerde lijstgevels, nrs. 37, 49 en 57. Ook verschillende interbellumhuizen, o.m. nrs. 5-15 en 12-20, waarvan nrs. 14 en 20 naar ontwerp van G. Boghemans (Menen).
In zijgevel nr. 29, nis met Mariabeeldje met opschrift "Allen die mij hier ontmoet zal zeggen Maria wees gegroet".

STADSARCHIEF MENEN, Bouwaanvragen 874.1, reeks B, nr. 893 en 1395.