Geografisch thema

Parkstraat

ID
6604
URI
https://id.erfgoed.net/themas/6604

Beschrijving

Van de Bruggestraat naar de J. & M. Sabbestraat. Woonfunctie met zowel arbeiders- als burgerwoningen uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Tal van bepleisterde en beschilderde lijstgevels met schijnvoegen onder meer 4 met deur met glas-in-loodbovenlicht en nummers 8, 10 en 12 met fraaie sluitsteen.

Voorts typische interbellumhuizen getypeerd door het verschillend kleurgebruik onder meer nummer 2, van 1932, naar ontwerp van R. Vanassche (Menen), met bewaard schrijnwerk met glas in lood; nummer 36, van 1938, naar ontwerp van G. Boghemans (Menen), met typische driezijdige erker en patrijspoortvensters die vermoedelijk het trappenhuis verlichten; nummer 55 met contrasterende lisenen. Ook vaak verlevendigd door het gebruik van granito: nummers 37-39, 45, en 53.

Nummer 71, aanknopend bij de Anglo-Normandische bouwstijl.
Nummer 46 (?), dieper in gelegen bedehuis van de "vergadering van de gelovigen".

 • Stadsarchief Menen, Bouwaanvragen 874.1, reeks B, nr. 1405, nr. 2730.

Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van SCHEIR O. 2004: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Menen, Deelgemeenten Menen, Lauwe en Rekkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL7, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

 • Omvat
  Burgerhuis

 • Omvat
  Burgerhuis

 • Omvat
  Eenheidsbebouwing van stadswoningen

 • Is deel van
  Menen


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Parkstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/6604 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.