Poedermagazijnstraat

Beschrijving

Straat met gebogen tracé tussen de Ostenstraat en de Bruggestraat. De basisbebouwing klimt op tot de 19de eeuw en bestaat voornamelijk uit arbeidershuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder al dan niet geknikt pannen zadeldak. Eenvoudige bakstenen lijstgevels, veelal verfraaid door bakstenen friezen, o.m. nrs. 2-14, 13-15, 18, 22-24, 31, 34, 37, 48-58, 60, 62-64, 68, 71, 75-81, 78-80, 89, 91-95 en 103-105. Daarnaast ook verschillende gecementeerde of bepleisterde lijstgevels, o.m. nrs. 3, 9-11 en 21. Ook enkele typische interbellumwoningen, o.m. nrs. 35, 47, 51, 53 (naar ontwerp van L. Lernout), 69 en 73.

STADSARCHIEF MENEN, Bouwaanvragen 874.1, reeks A, nr. 2107.