Priester Coulonstraat

Beschrijving

Van de Plaats naar de Leopold Sabbestraat. Gebogen tracé. Eerste deel van de straat wordt getypeerd door rijbebouwing: arbeidershuizen en kleine burgerwoningen uit de 20ste eeuw van twee à vier traveeën en twee bouwlagen. Eenvoudige bakstenen lijstgevels. Ook vernieuwde parementen en nieuwbouw.

Ook tal van woningen met bijhorende schuur onder meer nummer 3 met eenvoudige bakstenen lijstgevel; nummer 45, breedhuis uit het begin van de 20ste eeuw; rechts lager aanpalende schuur. Nummer 4 burgerhuis met kenmerkende lijstgevel opgetrokken in grijze baksteen en verlevendigd door het gebruik van rode baksteen voor de fries, ontlastingsbogen en lisenen.

Vanaf de dorpskerngrens losstaande bebouwing, onder meer hoeves. Vestigingsplaats van rust- en verzorgingstehuis Onze-Lieve-Vrouw-Middelares (nummer 9). Vanaf de Waterstraat meer landelijk karakter met losstaande bebouwing en hoeves.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie