Rekkemstraat

Uitvalsweg met recht tracé, vertrekkend aan de Menenstraat richting Lauwe, hellend verloop.
De basisbebouwing bestaat voornamelijk uit 20ste-eeuwse eenvoudige bakstenen lijstgevels van twee à drie traveeën en twee bouwlagen, hier en daar verfraaid door witgeglazuurde baksteen, o.m. nrs. 127 en 129 volgens bouwplan van 1928, naar ontwerp van Vanderhaeghe (Moorsele).
Daarnaast verschillende arbeidershuizen van één bouwlaag o.m. nrs. 16 en 31, laatste met fraai behouden schrijnwerk cf. breed venster met rolluikkast. Daarnaast tal van voorbeelden met twee bouwlagen, o.m. nr. 26-28 met heiligennis en nr. 35-37.
Ook interbellumarchitectuur: nr. 29 en nr. 52 fraaie woning met uitgewerkt portaal.
Tal van vlasschuren, o.m. links van nr. 2, driebeukige schuur met gegolfde houten dakrand, rechts van nr. 23, poort met achtergelegen bakstenen schoorsteen, tussen nr. 22 en 24 en nr. 29 en 31. Nr. 46-48 verfraaid met bakstenen fries met uitgelengd dropmotief.
Nr. 13, voormalig woonhuis, nu in gebruik als magazijn. Oorspronkelijk laag gebouw verhoogd met één bouwlaag.

STADSARCHIEF MENEN, Bouwaanvragen Lauwe 871.1, nr. 153.