Schelpenstraat

Beschrijving

Tussen de Castertstraat en de Vagevuurstraat. Hellende tracé. Maakt deel uit van het gehucht Paradijs.
Ter hoogte van het gehucht gegroepeerde rijbebouwing uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Arbeidershuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldaken o.m. nrs. 24, 34, 42, 98, 104 en 120.
Ook verschillende rijtjes van arbeidershuisjes van één bouwlaag, o.m. nr. 55-59, nr. 61-69, verfraaid door muizentandfries, nr. 82-90 en nr. 108-114, met fraai uitgewerkte bakstenen lijstgevel cf. friezen.
Nrs. 4-10 en 128-132, twee rijtjes van dwars op straat ingeplante arbeidershuisjes.