Vlamingenstraat

Beschrijving

Straat met recht tracé tussen Rijselstraat en Kongresstraat, voorheen Pachthofdreef. De basisbebouwing bestaat voornamelijk uit arbeidershuizen van twee traveeën en twee bouwlagen, veelal verfraaid met bakstenen fries. Hier en daar gebruik van gele sierbaksteen in de ontlastingsbogen. Ook tal van interbellumwoningen, o.m. nr. 20-22 naar ontwerp van G. Boghemans (Menen) en nr. 24. Nr. 68-78. Eenheidsbebouwing van tien enkelhuizen van één bouwlaag. Bepleisterde lijstgevels van twee traveeën, horizontaal benadrukt door het gebruik van schijnvoegen. Nr. 68 en 78 met vernieuwd parement. Nr. 81-99. Haaks op de straat aansluitend steegje met arbeidershuizen van rode baksteen. Nr. 95 en 99 met gecementeerde gevel.

STADSARCHIEF MENEN, Bouwaanvragen 874.1, reeks B, nrs. 650 en 1360.