Parklaan

Beschrijving

Weg die vanaf de Driftweg tot aan de Zijdeling loopt. Reeds aan­ge­duid op de Pourbuskaart van 1565. In 1707 vormde de weg een deel van de "Creeck­weg". In de Atlas der Buurtwegen (1844) aangeduid als "Breeweg". Latere naamgeving "Polderstraat", als onderdeel van de Driftweg naar Bredene-Sas. De huidige straatnaam dateert van 1970.

Het straatgedeelte van de Driftweg tot aan het kruispunt met de Frankrijklaan vormt de westelijke be­gren­zing van de ver­ka­ve­ling "S.A. Bree­de­ne", hier met recht­lijnig ver­loop. Bebou­wing voornamelijk uit jaren 1960-1970 en later, zie toenmalige verka­velin­gen.

Nummer 34, bungalow uit de jaren 1960, gesigneerd "Eneman/ architect". Nabij de Driftweg enkele oudere villa’s uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Enkele oudere rijhui­zen van één tot twee bouwlagen onder zadeldak uit het einde van de 19de of het begin van de 20ste eeuw werden afgebroken voor nieuwbouw.

• CUYPERS J.M., Bredense straatnamen, in Jaarboek Ter Cuere, 1994, p. 59.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien