Teksten van Albrecht Rodenbachlaan

Albrecht Rodenbachlaan ()

Behoort tot De Haan-aan-Zee, grondgebied Vlissegem.

Korte, rechte verbindingsstraat, deeluitmakend van de uitbreiding uit het tweede kwart van de 20ste eeuw ten oosten van de Stationsstraat. Naamgeving als eerbetoon aan de Vlaamse schrijver Albrecht Rodenbach (1856-1880).

Woonstraat met aaneengesloten bebouwing bestaande uit breedhuizen van twee bouwlagen en enkele kleine appartementen, meestal onder platte daken. Hoofdzakelijk daterend uit de jaren 1950-1960, enkele gevels met modernistische inslag (nummers 3-7). Nummer 6 is naar verluidt gebouwd in 1951 en zie gevelsteen ontworpen door architect Maurice Haegebaert (De Haan).

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Als verbindingsstraat tussen de Baron van Caloenlaan en de Molendreef, deel uitmakend van de uitbreiding uit het tweede kwart van de 20ste eeuw ten oosten van de Stationsstraat. Recht tracé; betonklinkers. Aaneengesloten breedhuizen, voornamelijk woonhuizen of kleine appartementen; klein ommuurd voortuintje bij nummers 2 tot en met 6a; enkele onbebouwde percelen aan oostelijk uiteinde. Bebouwing uit jaren 1950 en 1960 onder meer met modernistische inslag: nummer 3 "Avondgroet" en nummer 5 "Jeannine" evenals nummer 6, gebouwd in 1951 (volgens bewoners) en gesigneerd M. Haegebaert (De Haan).

Auteurs:  Huys, Martine