Teksten van Duinenweg

Duinenweg ()

Behoort tot De Haan-aan-Zee, grondgebied Vlissegem.

Korte, rechte verbinding tussen de Grotestraat en de Wenduinesteenweg. De weg staat aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) als wegel naar de duinen. Op de Atlas der Buurtwegen (1842) beschreven als Chemin n° 6, "Duyneweg. Chemin de celui dit Grootestraet aux Duinen à coté de la Maison de Ph. Verbeke".

Behalve de site van het zogenaamde "Watertorenhof" (nummer 45), te zien op de Ferrariskaart, blijft de straat lang zonder bewoning. In de tweede helft van de 20ste eeuw wordt het vroegere bouwland aan beide zijden van de Duinenweg verkaveld voor huizenbouw.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Duinenweg ()

Korte verbindingsweg tussen de Grotestraat in het zuiden en de Wenduinesteenweg (= driftweg) en aanpalende beboste duinengordel in het noorden. Aan beide zijden van de Duinenweg werd het oorspronkelijke bouwland in de laatste twee decennia verkaveld en bebouwd.

Auteurs:  Huys, Martine