Henri Pitterylaan

Behoort tot De Haan-aan-Zee, grondgebied Klemskerke.

Rechte, korte straat tussen de Driftweg en de Kardinaal Mercierlaan. Hoort bij een verkaveling ten westen van de dorpskern. De naam is gegeven als eerbetoon aan Henri Pittery (1863-1932), burgemeester van Klemskerke vanaf 1912 tot aan zijn dood. Residentiële straat met bebouwing bestaande uit kleinere, alleenstaande villa's uit het interbellum met Normandische (nummer 1) of regionalistische (nummer 7 en nummer 10) inslag gelegen binnen ommuurde of omhaagde tuinen en recentere woningen uit de jaren 1950. Nummers 3-5 is een koppelwoning, nummer 5 zogenaamd "LA CHANTENELLE" in gele baksteen gecombineerd met witte bepleistering bij de blanco fries en de topgevel.

• BOTERBERGHE R., Geschiedenis van de landelijke parochies Klemskerke-Vlissegem en van de badplaats De Haan, Brugge, 2000, p. 349.
  • VANDENBERGHE E. e.a., De Haan opnieuw bekeken. Deel II, s.l., 1999, p. 62-63.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia