Teksten van Nieuwstraat

Nieuwstraat ()

Behoort tot De Haan-aan-Zee, grondgebied Klemskerke en Vlissegem.

Korte verbindingsstraat tussen de Stationsstraat en de Baron van Caloenlaan (grondgebied Vlissegem) aangelegd in het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Woonstraat met huizen teruggaand tot het interbellum (nummers 32-40) afgewisseld met winkelpanden en kleine appartementsblokken. Ook enkele achterbouwen en garages. Nummer 33 (oorspronkelijk een "Laiterie" zie oude foto) op de hoek met de Baron van Caloenlaan is volgens een gevelsteen ontworpen door de architect Leon Ide (De Haan), wellicht in de jaren 1940-1950.

• SAELENS W., VANDENBERGHE E., Archiefbeelden De Haan Deel II, Stroud (Groot-BritanniĆ«), 2002, p. 89.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Nieuwstraat ()

Verbindingsstraat tussen de Stationsstraat en de Baron Van Caloenlaan. Bebouwing bestaande uit achterbouwen, nieuwe appartementsgebouwen, voormalig RTT-gebouw circa 1950 (nummer 9) en villa met omhaagde tuin; na kruispunt bij de Monicastraat overgaand in aaneengesloten burgerhuizen van twee bouwlagen en kleine appartementsblokken van drie bouwlagen met modernistische inslag.

Auteurs:  Huys, Martine