Korte, rechte straat tussen de de Smet de Naeyerlaan en de Langestraat. Vormt samen met de Bloemenlaan een rechte as uitgevend op het Astridplein. Maakt deel uit van de uitbreiding vanaf het tweede kwart van de 20ste eeuw ten oosten van de hoofdstraat, zie de Kerklaan. Naamgeving als eerbetoon aan Achille Vande Casteele, conducteur van Bruggen en Wegen voor het district Blankenberge. Hij maakt in 1891 een eerste urbanisatieontwerp voor de aanleg van Wenduine die door architect Louis Delacenserie in 1902 definitief wordt vormgegeven (zie historische inleiding).
Woonstraat met aaneengesloten bebouwing waarvan de oudste teruggaat tot 1913 (zie nummers 9-11). Voorts bestaande uit appartementen uit de jaren 1930-1950 met voortuintjes. Meestal met drie à vier bouwlagen onder plat dak en met modernistisch getinte gevels, vaak met geelbakstenen parementen en oplopende, afgeronde erkers (nummers 1 en 10). Heden grotendeels vervangen door recente hoogbouw.
Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Van Vlaenderen P. 2012: Vande Casteelestraat [online], https://id.erfgoed.net/teksten/140636 (geraadpleegd op ).
Rechte verbindingsstraat tussen de de Smet de Naeyerlaan en Astridplein; oorspronkelijke bebouwing uit de eerste helft van de 20ste eeuw grotendeels vervangen door recente hoogbouw.
Bron: DELEPIERE A.-M., HUYS M. & KERRINCKX H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente De Haan, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL9, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Huys, Martine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Huys M. 2005: Vande Casteelestraat [online], https://id.erfgoed.net/teksten/107872 (geraadpleegd op ).