Geografisch thema

Bartstraat

ID: 675   URI: https://id.erfgoed.net/themas/675

Beschrijving

Gelegen in het zuiden van de gemeente deels tussen de Rottebeek en de Grote Nete waar in 1987 in een droogstaande visvijver Romeinse archeologica werden gevonden, onder meer paalresten van een woning, een scherf van een terra sigillata uit Trier, een gekleurd millefioriglas uit het Middellandse Zeegebied, glas uit Keulen, twee ijzeren fibulae, een naald en een silex-pijlpunt uit de vuursteenmijnen van Spiennes.

Lange, gebogen straat door het landelijk gebied op de grens met Berlaar. Van oudsher inplanting van landbouwuitbatingen. De lemen 18de-eeuwse schuur van nummer 21 werd in 1980 overgebracht naar de Hulshoutsesteenweg nummer 24 in Heist-op-den-Berg/Itegem.

 • S.W., Gallo-Romeinse woning ontdekt in Kessel, in Het Nieuwsblad, Antwerpen, 30-7-1987, p. 9.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kantons Duffel - Heist-op-den-Berg, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Steyaert, Rita


Relaties

 • Omvat
  Borchouthoeve

 • Omvat
  Hoeve

 • Omvat
  Hoeve De Prinsen

 • Is deel van
  Kessel

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Bartstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/675 (Geraadpleegd op 04-12-2020)