Distellaan

Beschrijving

Belangrijkste oostwest-as van de badstad, tussen tennispleinen aan respectievelijk Priorijlaan en Franselaan en parallel aan Zeedijk; winkel-wandelstraat met recht tracé, pleinvormend bij Portiekenlaan; vernieuwd klinkerwegdek en straatmeubilair.

Aaneengesloten breedhuizen uit de eerste helft van de 20ste eeuw, onder meer heropgebouwd in jaren 1920; tevens appartementen van drie à vijf bouwlagen uit jaren 1950 (nummers 1a tot 7, 50 tot 64, 78 en volgende) onder meer naar ontwerp van architecten Louis Dochy (Westende), G. Van Buggenhout (Westende) en H. Lefevre; nummer 77 met afgeronde gevel; recente appartementen van vijf bouwlagen (nummers 2 tot 8).

Distellaan nummers 23-25: modernistisch getint appartementsgebouw uit jaren 1940, gesigneerd "M. LECOMTE ARCHITECT MIDDELKERKE".

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, WL 519 en 523, z.nr.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol