Distellaan

Beschrijving

Belangrijkste oostwest-as van de badstad, tussen tennispleinen aan resp. Priorijlaan en Franselaan en parallel aan Zeedijk; winkel-wandelstraat met recht tracé, pleinvormend bij Portiekenlaan; vernieuwd klinkerwegdek en straatmeubilair.

Aaneengesloten breedhuizen uit de eerste helft van de 20ste eeuw, onder meer heropgebouwd in jaren 1920; tevens appartementen van drie à vijf bouwlagen uit jaren 1950 (nrs. 1a tot 7, 50 tot 64, 78 e.v.) onder meer naar ontwerp van architecten Louis Dochy (Westende), G. Van Buggenhout (Westende) en H. Lefevre; nr. 77 met afgeronde gevel; recente appartementen van vijf bouwlagen (nrs. 2 tot 8).

Distellaan nrs. 23-25: modernistisch getint appartementsgebouw uit jaren 1940, gesigneerd "M. LECOMTE ARCHITECT MIDDELKERKE".

GEMEENTEARCHIEF MIDDELKERKE, Bouwdossiers, WL 519 en 523, z.nr.