Duinenlaan

Beschrijving

Secundaire verbindingsweg tussen Westende-Dorp en Westende-Bad; samen met Graaf Jansstraat teruggaand als oude driftweg op overgang van duinen naar polders. Rechtgetrokken tracé, vernieuwde aanplantingen, straatmeubliair en bestrating met klinkers en asfalt. Voornamelijk losstaande villabouw, uitgezonderd hoeve "DUINENPOLDER" (nummer 84), twee aangepaste landarbeiderswoningen (nummers 74-76) en rijtje aaneengesloten breedhuizen (nummers 100-110).

Een aantal panden aan de noordoostzijde van de Duinenlaan zijn opgenomen in het beschermd dorpsgezicht Westende-Bad (M.B. 17.04.1996).

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief nr. 726 (dorpsgezicht).

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol