Duinenlaan

Beschrijving

Secundaire verbindingsweg tussen Westende-Dorp en Westende-Bad; samen met Graaf Jansstraat teruggaand als oude driftweg op overgang van duinen naar polders. Rechtgetrokken tracé, vernieuwde aanplantingen, straatmeubliair en bestrating met klinkers en asfalt. Voornamelijk losstaande villabouw, uitgezonderd hoeve z.g. "DUINENPOLDER" (nr. 84), twee aangepaste landarbeiderswoningen (nrs. 74-76) en rijtje aaneengesloten breedhuizen (nrs. 100-110).

Een aantal panden aan de noordoostzijde van de Duinenlaan zijn opgenomen in het beschermd dorpsgezicht Westende-Bad (M.B. 17.04.1996).

AFDELING ROHM WEST-VLAANDEREN, Cel Monumenten en Landschappen, archief nr. 726 (dorpsgezicht).