Meeuwenlaan

Beschrijving

Noord-zuid verlopende straat tussen en haaks op Koning Ridderdijk en H. Jasparlaan; pleinvormend bij Distellaan. Belangrijke verkeersvrije winkelstraat met vernieuwde bestrating en straatmeubilair. Heterogene bebouwing met onder meer hoogbouw van tien bouwlagen langs zijde van dijk. Breedhuizen in cottage- en modernistische stijl. Lage appartementen onder meer nummer 17 uit 1937 naar ontwerp van architect B. Van Hecke (Middelkerke); nummer 21 uit 1948 naar ontwerp van architect Louis Dochy (Westende); nummer 31 met garage uit 1947 naar ontwerp van architect R.A. Vermout (Nieuwpoort) en nummer 33 met souterrain uit 1937 naar ontwerp van architect P. Vandervoort (Westende). Overwegend aangepaste begane gronden.

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, WL 507, 02.06.1947 en WL 504, 04.02.1937.
  • Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, S.O. 28, z.nr. en WL 509, 10.11.1949.