Meeuwenlaan

Beschrijving

Noord-zuid verlopende straat tussen en haaks op Koning Ridderdijk en H. Jasparlaan; pleinvormend bij Distellaan. Belangrijke verkeersvrije winkelstraat met vernieuwde bestrating en straatmeubilair. Heterogene bebouwing met onder meer hoogbouw van tien bouwlagen langs zijde van dijk. Breedhuizen in cottage- en modernistische stijl. Lage appartementen onder meer nr. 17 uit 1937 naar ontwerp van architect B. Van Hecke (Middelkerke); nr. 21 uit 1948 naar ontwerp van architect Louis Dochy (Westende); nr. 31 met garage uit 1947 naar ontwerp van architect R.A. Vermout (Nieuwpoort) en nr. 33 met souterrain uit 1937 naar ontwerp van architect P. Vandervoort (Westende). Overwegend aangepaste begane gronden.

GEMEENTEARCHIEF MIDDELKERKE, Bouwdossiers, WL 507, 02.06.1947 en WL 504, 04.02.1937.

GEMEENTEARCHIEF MIDDELKERKE, Bouwdossiers, S.O. 28, z.nr. en WL 509, 10.11.1949.