Odiel Spruyttestraat

Beschrijving

Genaamd naar voormalig kapelaan te Slijpe, O. Spruytte (Rumbeke 1891- Slijpe 1940), gekend voor zijn inzet voor de Vlaams-nationale zaak.

Omlopende straat ten noorden en ten oosten van kerk midden kerkhof, verder in zuidelijke richting uitlopend naar de Gistelstraat.

Gevarieerde bebouwing. Ten noorden van de kerk bestaande uit bijbouwen en tuinmuren van woningen gelegen in de Slijpesteenweg, daarnaast ook gecementeerd mariakapelletje. Ten oosten, schoolcomplex (nummer 1). Zuidelijk straatuiteinde aan beide zijden bebouwd: breedhuizen van één à twee bouwlagen onder pannen zadeldaken.

• JANSSEUNE G., Slijpe. Toponiemen en straatnamen, in Graningate, jg. 12, 1992, nr. 48.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol