Portiekenlaan

Beschrijving

Centrale noordzuid-as van Westende-Bad; haaks op Distellaan en uitlopend op Henri Jasparlaan; geen verbinding naar Koning Ridderdijk. Brede, pleinvormende en verkeersvrije winkelstraat met vernieuwde bestrating, beplanting en straatmeubilair. Vnl. heterogene bebouwing met breedhuizen en appartementen van twee à zes bouwlagen onder meer met modernistische inslag: nr. 9; nr. 10 uit 1935 naar ontwerp van architect A. Vereecke (Middelkerke); nr. 11 uit 1937 naar ontwerp van architect Wellens; nr. 12 in 1935 gebouwd als fietsenhandel (cf. wiel in borstwering) naar ontwerp van architect Benoni Van Hecke (Middelkerke).

GEMEENTEARCHIEF MIDDELKERKE, Bouwdossiers, WL 502, nrs. 10 en 18; WL 504, 20.07.37.