Spermaliestraat (Slijpe)

Beschrijving

Westelijke uitvalsweg vanaf het kerkportaal met wijde bocht lopend in noordelijke en noordwestelijke richting naar Slijpebrug over het kanaal Nieuwpoort-Plassendale tot aan Middelkerke.

Eenvoudige dorpsbebouwing bestaande uit aaneengesloten breedhuizen van één à twee bouwlagen onder pannen zadeldaken uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Verscheidene vernieuwde gevelparementen en nieuwe bouw.

Nummer 308, en 285 getypeerd door afwisselend gebruik van gele en rode baksteen; eerstgenoemde, voorzien van overkragend dakvenster. Nr. 283: gecementeerd gevelparement met art-deco-inslag.

Aaneengesloten bebouwing overgaand in verspreide hoevebouw.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol