Vaartdijk-Noord

Beschrijving

Geasfalteerd jaagpad gelegen ten noorden van het Kanaal Nieuwpoort-Plassendale. Losse hoevebouw, ter hoogte van de brug echter aaneengesloten bebouwing, aanleunend bij de dorpskom. Vnl. bestaande uit breedhuizen van anderhalve à twee bouwlagen uit de tweede helft van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw. Naast burgerhuizen, ook een rijtje arbeiderswoningen (nr. 22-23-24). Enkele watergebonden nijverheden onder meer voormalige maalderij (nr. 16), handel in graan- en meststoffen (nr. 20).