Westendelaan (Middelkerke)

Beschrijving

Deel van de in 1782-1784 aangelegde steenweg Nieuwpoort-Oostende. Recht tracé gedomineerd door de Sint-Willibrorduskerk. In de dorpskom, aaneengesloten bebouwing van voornamelijk burgerhuizen van twee à zes traveeën en twee bouwlagen onder soms gemansardeerde pannen zadeldaken (nok evenwijdig met straat). Nr. 39: schoolcomplex z.g. "Ter Streep" met achterliggende neogotisch getinte kapel uit de jaren 1920-1930.

Naar Westende overgaand in halfopen en losstaande rurale bebouwing; voorts recente campings en sportterreinen.

HAELEWYN R., Oostenrijkse wegen in West-Vlaanderen, Brugge, 1971, p. 22.