Rattevallestraat

Beschrijving

Gehucht zogenaamd "RATTEVALLE" gelegen aan de Rattevallebrug over het kanaal Nieuwpoort-Plassendale. Bestaande uit een aantal herbergen z.g. "DE RATTEVALLE" (Vaartdijk Zuid nr. 84) en z.g. "RATTEVALLEBRUG" (Vaartdijk Noord nr. 64), een maalderij (Vaartdijk Noord nr. 63) en enkele onder meer voormalige hoeven (Vaartdijk Noord z.nr.; Rattevalletraat nr. 30, 34).

Groepering van losstaande breedhuizen van twee à anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldaken. Wederopbouwarchitectuur in de lijn van 19de-eeuwse traditie.