Terlakenweg

Beschrijving

Gebogen straat ten zuidwesten van het centrum, waar eertijds de middeleeuwse waterburcht Hof van Kessel of Terlakenhof lag, zie naamgeving van de straat, enkele resten van de omgrachting en de inplanting Ferraris-, Popp- en Vandermaelenkaarten. Dit belangrijk leengoed met laatbank werd reeds vermeld in de 14de eeuw en kende in de loop der tijden diverse eigenaars, onder meer als laatste de familie de Roye de Wichen (zie grafkelder tegen zuidelijke kerkmuur). Het naar verluidt 19de-eeuws kasteel werd in 1914 door brand verwoest.

Auteurs: Steyaert, Rita