Sint-Catharinapolderstraat

Beschrijving

Van Steenbakkersstraat naar Sint-Catharinaplein. Benaming verwijst naar de vanaf 1744 aangelegde Sint-Catharinapolder ten westen van de stad cf. de z.g. "Historische polders van Oostende". Aanleg kadert in de verdere westelijke stadsuitleg naar plan van V. Besme van 1899, id est het gebied tussen Koninginne- en North-/Elisabethlaan. Rechtlijnige straat. Dominerende woonfunctie; vnl. burgerwoningen. Rijhuizen (nok evenwijdig met straat) met twee à drie bouwlagen, opklimmend tot interbellum. O.m. art-decogetinte opstanden cf. nr. 35 z.g. "In Bethanie", nr. 43 met getrapte en gegroefde profielen, nr. 45 met rondbogig bel-etagevenster. Voorts ook modernistische inslag cf. nr. 47 gesigneerd architect S.R. Smis (Oostende), nr. 49, nr. 52 gesigneerd aannemer F. Noyen en nrs. 54, 56 gesigneerd aannemer J. Belpaeme (Bredene).