Violierenlaan

Beschrijving

Lange, rechte oostwest-lopende straat van Wilgenlaan tot Dorpstraat. Het gedeelte ten oosten van de Distellaan heette tot voor 1938 de Violierenstraat, daarna de Meibloempjeslaan, in 1945 huidige naam; gedeelte ten westen bleef Violierenstraat tot 1950. Straat aangelegd tussen 1924 en 1926 als straat met typische vakantiehuizen. Gevarieerde bebouwing, ten oosten van Distellaan rijhuizen met voortuintjes, verder villa's in tuinen en appartementsgebouwen van drie à vier bouwlagen. Veel vernieuwde parementen. Gietijzeren lantaarnpalen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda