Wittenonnenstraat

Beschrijving

Z.g. naar het verdwenen klooster der Religieuze Conceptionisten of Witte Nonnen, gebouwd in 1679-1681 in de Witte Nonnenstraat, tussen de Hendrik Serruyslaan en de Aarthertoginnestraat (thans bouwblok van De Post). Rechte, oost-west verlopende straat van Hendrik Serruyslaan naar Groentenmarkt; ingericht als winkel-wandelstraat tussen l.g. en Aartshertoginnenstraat. Aaneengesloten bebouwing van neoclassicistische breedhuizen met aangepaste begane grond (nrs. 10, 35, 36, 38, 40 en 45) en vernieuwd gevelparement (nrs. 5-7, 51, 65) uit het laatste kwart van de 19de eeuw; tevens aangepaste eclectische burgerhuizen ca. 1900 (nrs. 53 tot 57); appartementsgebouwen van zes à zeven bouwlagen (nrs. 33, 47 en 61) uit het derde kwart van de 20ste eeuw.