Geografisch thema

Karel Mestdaghstraat

ID
7067
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7067

Beschrijving

De straat loopt van de Oostendse Steenweg met een lichte bocht naar de Sint-Pietersstatiedreef. Op het eind van de straat vormt de aftakking naar de Kanunnik Duclosstraat de afbakening van een driehoekig plein met lindebomen. In 1933 aangelegd en genoemd naar de Brugse componist Karel Mestdagh (1850-1924). Geasfalteerde weg, bomen op de voetpaden. Aaneengesloten bebouwing met eenvoudige woningen van twee bouwlagen en twee/ drie traveeën. Enkele huizen uit het begin van de jaren 1930, verder overwegend uit de jaren 1950 en 1960. Nummer 31 is een vrijstaande, eenvoudige villa uit het interbellum.

  • SCHOUTEET A. 1977: De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, Brugge, p. 103.

Bron: GILTÉ S., VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL12, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Burgerhuis van 1939

  • Is deel van
    Sint-Pieters


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Karel Mestdaghstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/7067 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.