Sint-Pieterskerklaan

Beschrijving

Van Blankenbergse Steenweg naar Zeveneke met licht gebogen straattracé. De huidige naamgeving, sinds 1907, verwijst naar de nabijgelegen Sint-Pieterskerk.

Het eerste gedeelte heeft bebouwing uit de jaren 1930 overwegend in vereenvoudigde historiserende stijl. Ook enkele schaarse voorbeelden van woningen met art-deco-inslag. Het tweede gedeelte, vanaf de Laconiastraat, met sociale woningen tot stand gekomen circa 1960.

• SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, Brugge, 1977, p. 198.

Bron     : Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL12, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje